Te beluisteren.

17 december - Drachten
24 december - Leeuwarden

Anne Kroeze

Anne Kroeze werd geboren op eerste Kerstdag 1975 te Stadskanaal.
Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen en Aart van Beek.
Steunvak piano studeerde hij bij Jaap Zwart aan het conservatorium te Utrecht.
Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius.

Anne won prijzen bij verschillende beiaardconcoursen.
Onder andere de eerste prijs van de "International Carillon Competition" te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in 2000 en de eerste prijs van het internationaal beiaardconcours te Winterswijk, tevens in 2000.

Hij is beiaardier van Emmeloord. Tevens is hij organist van een paar kerken, waaronder de Grote kerk te Vollenhove waar hij het fraaie historische Bosch-Schnitger orgel bespeelt.
Hij is ook actief als koordirigent en begeleider van verschillende koren.